unfoldingWord 25 - A Sátán megkísérti Jézust

unfoldingWord 25 - A Sátán megkísérti Jézust

Outline: Matthew 4:1-11; Mark 1:12-13; Luke 4:1-13

Script Number: 1225

Language: Hungarian

Audience: General

Genre: Bible Stories & Teac

Purpose: Evangelism; Teaching

Bible Quotation: Paraphrase

Status: Approved

Scripts are basic guidelines for translation and recording into other languages. They should be adapted as necessary to make them understandable and relevant for each different culture and language. Some terms and concepts used may need more explanation or even be replaced or omitted completely.

Script Text

Rögtön azután, hogy Jézus megkeresztelkedett a Szent Szellem kivezette a pusztába, ahol negyven napon és negyven éjszakán át böjtölt. A végén a Sátán odajött Jézushoz és megkísértette, hogy vétkezzen.

A Sátán megkísértette Jézust és azt mondta: "Ha tényleg az Isten Fia vagy, akkor ezeket a köveket változtasd át kenyérré, hogy legyen mit egyél!"

Jézus azt válaszolta: "Meg van írva Isten Igéjében: 'nem csak kenyérre van szüksége az embernek ahhoz, hogy éljen, hanem minden olyan szóra is, amit Isten szól!'"

Ekkor a Sátán felvitte Jézust a templom legmagasabb pontjára és azt mondta: "Ha tényleg Isten Fia vagy, akkor ugorj innen le, mert meg van írva: 'Isten az ő angyalainak fog parancsolni, hogy kézen vigyenek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.'"

Jézus azonban az Igéből való idézettel válaszolt meg a Sátánnak: "Isten Igéje megparancsolja az embereknek: 'Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!'"

Ekkor a Sátán megmutatta Jézusnak a világ összes országát és az ő dicsőségüket mondva: "Neked adom mindezt, ha meghajolsz és imádsz engem."

Jézus így válaszolt: "Távozz tőlem Sátán! Isten Igéje megparancsolja az embereknek: 'Egyedül az Urat, a te Istenedet imádd és csak neki szolgálj.'"

Jézus nem engedett a Sátán kísértéseinek, így a Sátán békén hagyta őt. Ekkor angyalok jöttek oda hozzá és gondját viselték Jézusnak.

Related information

Words of Life - Audio gospel messages in thousands of languages containing Bible based messages about salvation and Christian living.

Free downloads - Here you can find all the main GRN message scripts in several languages, plus pictures and other related materials, available for download.

The GRN Audio Library - Evangelistic and basic Bible teaching material appropriate to the people's need and culture in a variety of styles and formats.

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?