unfoldingWord 22 - János születése

unfoldingWord 22 - János születése

Esquema: Luke 1

Número de guión: 1222

Idioma: Hungarian

Audiencia: General

Tipo: Bible Stories & Teac

Propósito: Evangelism; Teaching

Citación Biblica: Paraphrase

Estado: Approved

Los guiones son pautas básicas para la traducción y grabación a otros idiomas. Deben adaptarse según sea necesario para que sean comprendidas y relevantes para cada cultura e idioma diferentes. Algunos términos y conceptos utilizados pueden necesitar más explicación o incluso ser reemplazados o omitidos por completo.

Guión de texto

A múltban Isten angyalok és próféták által szólt az ő népéhez. Utána eltelt 400 év, amikor Isten nem szólt hozzájuk. Hirtelen egy angyal megjelent egy Istentől származó üzenettel egy idős papnak, Zakariásnak. Zakariás és a felesége, Erzsébet istenfélő emberek voltak, de nem volt egyetlen egy gyermekük sem.

Az angyal azt mondta Zakariásnak: "Feleséged szülni fog egy fiat. Nevezd őt Jánosnak. Szent Szellemmel teljes lesz és ő fogja felkészíteni az embereket a Messiás eljövetelére!" Zakariás így válaszolt: "Feleségem és én túl idősek vagyunk ahhoz, hogy gyermekeink lehessenek. Honnan tudhatnám, hogy ez meglesz?"

Az angyal így válaszolt Zakariásnak: "Isten küldött engem, hogy elhozzam neked ezt a jó hírt. Mivel nem hittél nem fogsz tudni beszélni addig, amíg a gyermek meg nem születik. Zakariás azonnal megnémult. Akkor az angyal elment Zakariástól. Ezután Zakariás hazatért és felesége terhesen maradt.

Amikor Erzsébet hat hónapos terhes volt ugyanaz az angyal hirtelen megjelent Erzsébetnek egy rokonánál, akit Máriának hívtak. Ő szűz volt és eljegyezték hogy egy József nevezetű férfinak legyen a felesége. Az angyal azt mondta: "Terhesen fogsz maradni és szülni fogsz egy fiat. Nevezd őt Jézusnak. Ő a Magasságos Isten Fia lesz és uralkodni fog örökké."

Mária azt válaszolta: "Hogyan lehetséges ez, hiszen én szűz vagyok?" Az angyal megmagyarázta: "A Szent Szellem fog reád szállni és Isten ereje fog beárnyékolni téged. Ezért a gyermek szent lesz, Istennek a Fia." Mária elhitte és elfogadta azt, amit az angyal mondott.

Röviddel azután, hogy az angyal beszélt vele Mária elment meglátogatni Erzsébetet. Ahogy Erzsébet meghallotta Mária köszöntését Erzsébet magzatja elkezdett ujjongani benne. A két asszony együtt örült mindannak, amit Isten végzett velük. Miután ott maradt Erzsébetnél három hónapig Mária hazatért.

Miután Erzsébet megszülte kisfiát, Zakariás és Erzsébet a gyermeket elnevezték Jánosnak, ahogyan az angyal parancsolta. Ekkor Isten megengedte Zakariásnak hogy újra beszéljen. Zakariás azt mondta: "Dicsőség Istennek, mert megemlékezett az ő népéről! Te pedig fiam a Magasságos Isten prófétájának leszel hívva, és el fogod mondani az embereknek hogyan nyerhetnek bűnbocsánatot."

Información relacionada

Palabras de Vida - GRN tiene mensajes audios en miles de idiomas que contienen mensajes basados en la Biblia acerca de la salvación y la vida cristiana.

Descargas gratis - Aquí puede encontrar los guiones principales de GRN en varios idiomas y también imágenes y otros materiales relacionados. Todos están disponibles para descargar.

Librería de audio de GRN - Material evangelistico y de enseñanza adecuado a las necesidades y a la cultura en variedad de stilos y formatos

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?