unfoldingWord 32 - Jézus meggyógyít egy ördögtől megszállottat és egy beteg asszonyt

unfoldingWord 32 - Jézus meggyógyít egy ördögtől megszállottat és egy beteg asszonyt

Esquema: Matthew 8:28-34; 9:20-22; Mark 5; Luke 8:26-48

Número de guión: 1232

Idioma: Hungarian

Audiencia: General

Tipo: Bible Stories & Teac

Propósito: Evangelism; Teaching

Citación Biblica: Paraphrase

Estado: Approved

Los guiones son pautas básicas para la traducción y grabación a otros idiomas. Deben adaptarse según sea necesario para que sean comprendidas y relevantes para cada cultura e idioma diferentes. Algunos términos y conceptos utilizados pueden necesitar más explicación o incluso ser reemplazados o omitidos por completo.

Guión de texto

Egyik nap Jézus és a tanítványai hajóval átkeltek a tavon egy olyan tartományba ahol a gadarénusok éltek.

Mikor átértek a tó túloldalára egy ember, aki ördögtől volt megszállva odajött futva Jézushoz.

Ez a férfi olyan erős volt, hogy senki se tudta megfékezni. Az emberek még láncokkal is próbálták megkötözni a kezeit és lábait, de ő mindet szétszaggatta.

Ez az ember a vidék sírboltjai között lakott. Ez a férfi általában egész nap és egész éjjel kiáltozott, nem volt felöltözve és kövekkel vagdosta magát.

Mikor ez a férfi Jézushoz jött, térdre esett előtte. Jézus azt mondta az ördögnek: "Gyere ki ebből az emberből!"

Az ördögtől megszállott ember ekkor hangosan kiáltott: "Mit akarsz tőlem Jézus, a Magasságos Isten Fia? Kérlek ne gyötörj engem!" Jézus ekkor megkérdezte az ördögtől: "Mi a neved?" Ő azt válaszolta: "Légió a nevem, mivel sokan vagyunk." (A légió egy több ezer katonából álló sereg volt a római hadseregben.)

Az ördögök könyörögtek Jézusnak: "Kérünk ne űzz el minket erről a vidékről!" Egy közeli hegyoldalban volt egy legelésző disznónyáj. Az ördögök könyörögtek Jézusnak: "Kérünk, inkább küldj minket a disznókba!" Jézus azt mondta: "Menjetek!"

Az ördögök kijöttek a férfiból és belementek a disznókba. A disznók lefutottak egy meredek lejtőn, bele a tóba és megfulladtak. Körülbelül 2.000 disznó volt a nyájban.

Mikor a disznópásztorok látták hogy mi történt, befutottak a közeli városba és elmondták mindenkinek hogy látták Jézus mit tett. A városbeli emberek kijöttek és látták a férfit akiben előtte ördögök voltak. Nyugodtan ült, felöltözve és úgy viselkedett mint bármelyik normális ember.

Az emberek nagyon megijedtek és kérték Jézust hogy menjen el. Ezért Jézus beszállt a hajóba és készült, hogy elmenjen. Az a férfi, akiben előtte ördögök voltak könyörgött Jézusnak, hogy vele mehessen.

Jézus azonban azt mondta neki: "Nem, azt akarom hogy menj haza és mondd el a barátaidnak és a családodnak mindazt amit Isten tett veled és hogyan könyörült meg rajtad."

Ez a férfi tehát elment és elmondta mindenkinek azt, amit Jézus tett érte. Mindenki aki hallotta a történetét ámuldozott és csodálkozott.

Jézus visszatért a tó másik partjára. Miután megérkezett, nagy sokaság gyűlt össze körülötte és tolongott mellette. A sokaságban ott volt egy asszony, aki tizenkét éve szenvedett egy vérfolyásos problémával. Minden pénzét elköltötte az orvosokra hogy meggyógyítsák, de egyre csak rosszabbodott az állapota.

Hallotta, hogy Jézus sok beteg embert meggyógyított ezért azt gondolta: "Biztosan, hogy ha Jézusnak megérintem akárcsak a ruháját is, meggyógyulok én is." Ezért hátulról Jézus mögé ment és megérintette a ruháját. Ahogy megérintette Jézus ruháját azonnal elapadt a vérzése!

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle. Ezért hátrafordult és azt kérdezte: "Ki érintett meg engem?" A tanítványok azt válaszolták: "Sokan vannak akik körülötted tolonganak és lökdösődnek. Miért kérdezted, hogy 'ki érintett meg?'"

Az asszony térdre esett Jézus előtt, remegett és nagyon félt. Ekkor elmondta Jézusnak hogy mit tett és azt is, hogy meggyógyult. Jézus azt mondta: "A te hited meggyógyított téged. Eredj el békében."

Información relacionada

Palabras de Vida - GRN tiene mensajes audios en miles de idiomas que contienen mensajes basados en la Biblia acerca de la salvación y la vida cristiana.

Descargas gratis - Aquí puede encontrar los guiones principales de GRN en varios idiomas y también imágenes y otros materiales relacionados. Todos están disponibles para descargar.

Librería de audio de GRN - Material evangelistico y de enseñanza adecuado a las necesidades y a la cultura en variedad de stilos y formatos

Choosing the audio or video format to download - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons