unfoldingWord 06 - Isten gondját viseli Izsáknak

Esquema: Genesis 24:1-25:26

Número de guión: 1206

Idioma: Hungarian

Audiencia: General

Tipo: Bible Stories & Teac

Sofisticación: General

Propósito: Evangelism; Teaching

Citación Biblica: Paraphrase

Estado: Approved

Los guiones son pautas básicas para la traducción y grabación a otros idiomas. Deben adaptarse según sea necesario para que sean comprendidas y relevantes para cada cultura e idioma diferentes. Algunos términos y conceptos utilizados pueden necesitar más explicación o incluso ser reemplazados o omitidos por completo.

Guión de texto

Mire Ábrahám nagyon megöregedett, fia, Izsák felnőtt férfivé lett. Ábrahám elküldte az egyik szolgáját arra a földre ahol a rokonai éltek, hogy hozzon onnan vissza Izsáknak, az ő fiának egy feleséget.

Nagyon hosszú volt az út arra a földre, ahol Ábrahám rokonai éltek, de a hosszú út után Isten a szolgát Rebekához vezette. Ő Ábrahám testvérének az unokája volt.

Rebeka beleegyezett, hogy elhagyja a családját és visszatér a szolgával Izsák otthonába. Ahogy megérkeztek, Izsák elvette Rebekát feleségül.

Hosszú idő után Ábrahám meghalt. Isten minden ígérete, melyet a szövetségben ígért átszállt Izsákra. Isten megígérte, hogy Ábrahám utódai számtalanul sokan lesznek, Izsák feleségének, Rebekának azonban nem lettek gyermekei.

Izsák imádkozott Rebekáért és Isten megengedte, hogy teherbe essen ikrekkel. A két baba küzdött egymással Rebeka méhében, ezért Rebeka megkérdezte Istentől, hogy mi történik.

Isten azt mondta Rebekának: "Két nemzet lesz a két fiúból, aki benned van. Küzdeni fognak egymással és az idősebb fiú fog szolgálni a fiatalabbnak."

Amikor Rebeka fiai megszülettek az idősebbik fiú vöröses és szőrös volt és elnevezték Ézsaúnak. Utána kijött a fiatalabbik is Ézsaú sarkába kapaszkodva, őt Jákóbnak nevezték.

Información relacionada

Palabras de Vida - GRN tiene mensajes audios en miles de idiomas que contienen mensajes basados en la Biblia acerca de la salvación y la vida cristiana.

Descargas gratis - Aquí puede encontrar los guiones principales de GRN en varios idiomas y también imágenes y otros materiales relacionados. Todos están disponibles para descargar.

Librería de audio de GRN - Material evangelistico y de enseñanza adecuado a las necesidades y a la cultura en variedad de stilos y formatos

Copyright and Licensing - GRN shares it's audio, video and written scripts under Creative Commons

Choosing the right audio or video format - What audio and video file formats are available from GRN, and which one is best to use?